Meny

Over 34.000 evakuert fra vulkan på Filippinene

Lava renner nedover langs fjellsiden på vulkanen Mayon, her fotografert fra byen Legazpi. Foto: Earl Recamunda / AP Foto: NTB scanpix
Over 34.000 mennesker er til nå evakuert fra områdene rundt vulkanen Mayon på Filippinene. Myndighetene frykter at et dødelig vulkanutbrudd er nært forestående.

Rødglødende lava fortsetter å renne nedover vulkanen Mayon på Filippinene.

Landets institutt for vulkanologi og seismologi opplyste tirsdag at lavaen renner rolig noen steder, men at vulkanutbruddet til tider er som en fontene. Lavastrømmen strekker seg to kilometer fra krateret, og aske faller ned i nærheten.

Myndighetene opprettet mandag en faresone rundt vulkanen. Farenivået er satt til nivå tre av fem, noe som betyr økt risiko for et farlig utbrudd i løpet av uker eller dager.

Mayon ligger i Albay-provinsen om lag 340 kilometer sørøst for Manila – i nærheten av byen Legazpi med over 150.000 innbyggere. Vulkanen har hatt 50 utbrudd de siste 500 årene.

Filippinene ligger i langs den såkalte ildringen i Stillehavet, et område som er kjent for jordskjelvaktivitet og vulkanutbrudd. De siste dagene har det vært mye aktivitet i flere vulkaner i regionen.

Populært