Meny

Palestinsk jente holdes i varetekt til rettssaken starter

Ahed Tamimi avbildet på vei til en rettssal i militærfengselet Ofer nær Jerusalem mandag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Den 16 år gamle palestinske jenta Ahed Tamimi, som skjelte ut, dyttet og fiket til en israelsk soldat før jul, skal holdes i varetekt til rettssaken starter.

Det beordret en israelsk militærdomstol onsdag ettermiddag.

Jenta ble filmet da hun 15. desember konfronterte en israelsk offiser som hadde tatt seg inn på familiens gårdsplass på Vestbredden. Noen netter senere stormet israelske soldater familiens hjem og tok med seg jenta.

Domstolen skulle mandag ha tatt stilling til om Tamimi kunne løslates mot kausjon i påvente av rettssaken, men dommerne utsatte beslutningen til onsdag.

Enkelte israelske kommentatorer har hyllet offiseren som ikke lot seg provosere til å bruke makt da Tamimi konfronterte ham.

Tamimi-familien bor i landsbyen Nebi Saleh, der innbyggerne sammen med israelske og utenlandske aktivister de siste åtte årene har holdt ukentlige demonstrasjoner mot okkupasjonen av Vestbredden.

Ahed Tamimi har deltatt i demonstrasjonene siden hun var ni år gammel, og med sin store, krøllete hårmanke har hun vært et yndet fotomotiv.

I 2015 skapte hun overskrifter da hun bet en israelsk soldat som hadde lagt broren hennes i bakken under et forsøk på å ta ham til fange.

Jenta blir nå av palestinere og deres støttespillere verden over hyllet som et ikon i kampen mot okkupasjon og undertrykkelse.

Tamimis mor Nariman sitter også i israelsk varetekt og er blant annet siktet for å ha oppmuntret til vold ved å filme hendelsen 15. desember og legge opptaket ut på Facebook.

Populært