Meny

Ny migrant-avtale mellom Frankrike og Storbritannia

Frankrikes president Emmanuel Macron hilser på migranter på et mottak i Croisilles nord i Frankrike. Macrons kontor opplyser at Frankrike og Storbritannia er i ferd med å fullføre en ny migrant-avtale. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Franske og britiske myndigheter vil inngå en ny avtale om migranter og asylsøkere som ønsker å komme seg fra Frankrike til Storbritannia.

Det opplyser kontoret til den franske presidenten Emmanuel Macron. Planen er at avtalen skal undertegnes på et toppmøte utenfor London torsdag.

Avtalen vil blant annet omhandle enslige mindreårige asylsøkere. Storbritannia har sagt seg villig til å bidra med betydelige økonomiske midler, ifølge Macrons kontor.

Meningen er at den nye avtalen skal bli et supplement til Touquet-avtalen fra 2003, som i praksis betydde at mye av grensekontrollen mellom landene skjer i Frankrike.

Mange migranter og flyktninger blant annet fra Afghanistan og Øst-Afrika ønsker å komme seg til Storbritannia fordi de har familie der, eller fordi de tror det er lettere å få opphold der enn i andre europeiske land.

Noen forsøker å lure seg om bord på lastebiler som skal krysse Den engelske kanal fra Frankrike til Storbritannia. I en provisorisk migrant-leir ved Calais bodde det tidligere rundt 10.000 mennesker, men leiren ble fjernet av franske myndigheter i 2016.

Populært