Meny

– 1 million rohingya-flyktninger i Bangladesh

Over 1 million rohingyaer har flyktet fra Myanmar til Bangladesh. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Over 1 million rohingya-flyktninger oppholder seg nå i flyktningleirer i Bangladesh, ifølge myndighetene i landet. Det er flere enn tidligere beregnet.

Myndighetene i Bangladesh har begynt arbeidet med å registrere alle rohingyaer som har flyktet fra Myanmar som følge av en avtale de to landene har inngått om at alle flyktningene skal returneres til Myanmar i løpet av to år.

– Så langt har vi registret 1.004.742 rohingyaer. De skal alle få biometriske registreringskort, sier Saidur Rahman som leder registreringsarbeidet. Han legger til at flere tusen rohingyaer fortsatt venter på å bli registrert.

Tallet er høyere enn FNs tall på 962.000. Ifølge FN har 655.000 av disse flyktet fra Myanmar siden august i fjor da regjeringsstyrkene innledet en offensiv i delstaten Rakhine.

Avtalen mellom Bangladesh og Myanmar om retur av flyktningene er omstridt.

Mange rohingyaer er redde for å reise tilbake til Myanmar der de frykter for å bli utsatt for vold og overgrep fra myanmarske soldater. FN har anklaget regjeringsstyrkene for etnisk rensing, men nektes å sende inspektører til Rakhine.

Populært