Meny

Japansk kringkaster beklager falsk rakettalarm

Den japanske rikskringkasteren NHK advarte om at Nord-Koreas leder Kim Jong-un hadde skutt ut en rakett i retning Japan, men trakk den falske alarmen etter rundt ti minutter. Foto: KRT via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Japansk kringkasting sendte ved en feil ut en advarsel om at en nordkoreansk rakett var skutt opp og ba japanere søke dekning. Kringkasteren beklager.

Meldingen ble lagt ut på kringkasteren NHKs Twitter-konto, internett- og mobilplattformer like før klokka 19 lokal tid tirsdag. Varselet ble trukket og rettet etter rundt ti minutter.

Budskapet var at Nord-Korea tilsynelatende hadde skutt et missil mot Japan, og at regjeringen ba folk om å evakuere og søke tilflukt i bygninger og kjellere.

Japanske NHK beklager dypt tirsdagens melding og sier den skyldes en feil begått av en ansatt som hadde ansvar for varslingssystemet via kringkasterens nettsider.

Den falske alarmen kom bare få dager etter at Hawaiis kriseberedskapsdirektorat ved en feil varslet om et nordkoreansk missilangrep, noe som utløste panikk i delstaten. Det tok 38 minutter før myndighetene sendte ut en ny tekstmelding med beskjed om at rakettvarselet var sendt ved en feil lørdag.

Aktuelt:

Forsker: – Hensikten er nok å avverge en umiddelbar krigsfare

Nord-Korea sender utøvere til OL i Sør-Korea

Xi ber Trump gjenoppta Nord-Korea-samtaler

Populært