Høy musikk har i 43 år krenket Miguels privatliv

<p>Støybegrensningene ble ikke overholdt i Valencia. Byen ble tirsdag dømt for å ha krenket privatlivet til 87-årige Miguel Cuenca Zarzoso som i 43 år har kjempet for nattero i bydelen han flyttet inn til i 1962. Illustrasjonsfoto</p>
Støybegrensningene ble ikke overholdt i Valencia. Byen ble tirsdag dømt for å ha krenket privatlivet til 87-årige Miguel Cuenca Zarzoso som i 43 år har kjempet for nattero i bydelen han flyttet inn til i 1962. Illustrasjonsfoto

At byrådet ikke grep inn mot høy musikk fra en kjellerpub har krenket 87-åringe Miguels privatliv, fastslår Menneskerettighetsdomstolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag, tirsdag, vant spanske Miguel Cuenca Zarzoso (87) en etterlengtet seier.

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg ga ham medhold i saken mot Valencia og den spanske stat.

87-åringen har i 43 år kjempet for nattero. Da han i 1962 flyttet til San Jose var dette en rolig del av den spanske storbyen Valencia.

I 1974 åpnet byens myndigheter for restauranter og natteliv. Etter det har Zarzoso kjempet for nattefred, skriver nettavisen Rett24 som har juss som sitt hovedområde.

Tyve år etter var han leder av en nabolagsforening og startet da kampen i rettsapparatet. I 2011 tapte han i den spanske grunnlovsdomstolen, men han tok saken videre.

I dag bestemte den europeiske domstolen seg for at hans rett til privatliv var krenket etter som de eksisterende støybegrensningene ikke ble håndhevet i området.

«Faktum i saken viser at klageren har vært utsatt for en alvorlig begrensning i sin rett til respekt for sitt hjem, som en følge av myndighetenes manglende vilje til å håndtere de nattlige forstyrrelsene», skriver EMD.

87 åringen har også blitt tilkjent 7000 euro (om lag 67.500 norske kroner) i oppreisning og 6671 euro (ca 64.250) i saksomkostninger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden