Paven ba om unnskyldning for seksuelle overgrep fra prestestanden i Chile

Pave Frans og Chiles president Michelle Bachelet. Foto: AP / Alessandra Tarantino / NTB scanpix
Pave Frans og Chiles president Michelle Bachelet. Foto: AP / Alessandra Tarantino / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pave Frans ba om unnskyldning for seksuelle overgrep som katolske prester i Chile har begått mot barn, da han holdt sin første tale i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paven sa i sin tale til chilenske notabiliteter tirsdag at han føler skam og smerte over de skadene prester i landet har påført barn.

– Vi må jobbe for at dette ikke skal skje igjen, sa paven.

Den amerikanske organisasjonen Bishop Accountability sa i forkant av pavens besøk at nærmere 80 katolske prester har blitt anklagde for seksuelle overgrep mot barn i Chile siden 2000.

Paven har den siste tiden blitt møtt med kritikk fra aktivister som mener han ikke har gjort nok for å stille prester som står bak overgrep til rette for sine handlinger. I forkant av pavens besøk har det vært seks angrep mot chilenske kirker og menigheter.

Natt til fredag ble tre kirker angrepet med brannbomber. I flygeblader som er funnet ved en av kirkene, uttrykkes det støtte til mapuche-folkets sak. De kjemper blant annet for landrettigheter. Pave Frans skal holde messe og møte mapuche-representanter i byen Temuco sør i landet onsdag.

Paven nevnte ikke mapuche-folket i talen sin tirsdag, men ba om respekt for de innfødtes kultur og rettigheter, og sa blant annet at de innfødte kan bidra med et verdifullt perspektiv i kampen mot klimaendringer.

Pave Frans skal være i Chile til torsdag, da han reiser videre til Peru for et tre dager langt besøk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden