75 prosent av Jemens befolkning er avhengig av hjelp

Ei jente drikker av vann fra en brønn som kan være infisert med kolerabakterier i utkanten av Jemens hovedstad Sana. Foto: AP / Hani Mohammed / NTB scanpix
Ei jente drikker av vann fra en brønn som kan være infisert med kolerabakterier i utkanten av Jemens hovedstad Sana. Foto: AP / Hani Mohammed / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Over tre firedeler av befolkningen i krigsherjede Jemen er nå avhengig av humanitær hjelp, ifølge FN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det lutfattige landet på Den arabiske halvøy er hardt rammet av en krig som omfatter sjiamuslimske opprørere og en koalisjon ledet av Saudi-Arabia.

Antallet jemenitter som er avhengige av humanitær hjelp, har det siste halvåret steget med 1,5 millioner til 22,2 millioner, opplyser FNs nødhjelpskontor OCHA.

Befolkningen i landet anlås å være 29 millioner. Rundt halvparten er barn, og også for dem er situasjonen dramatisk. Ifølge FNs barnefond UNICEF dør et barn i Jemen hvert tiende minutt av sykdommer som kunne vært unngått.

– De som overlever, kommer til å bære med seg krigens arr for resten av livet, både fysisk og psykisk. De kommer til å trenge hjelp i lang tid framover, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken.

Allerede før krigen brøt ut i Jemen, var landet et av verdens fattigste. Nå er over 1 million mennesker smittet av kolera, og over 8 millioner risikerer å sulte.

400.000 barn er allerede livstruende underernært, ifølge UNICEF, som mener samfunnet i Jemen er i ferd med å kollapse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden