Over 186.000 søkte asyl i Tyskland

Ei jente i et mottakssenter for asylsøkere i Halberstadt i Tyskland under åpningen av senteret i 2016. Foto: AP/NTB scanpix
Ei jente i et mottakssenter for asylsøkere i Halberstadt i Tyskland under åpningen av senteret i 2016. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det kom over 186.000 asylsøkere til Tyskland i fjor, en betydelig nedgang sammenlignet med året før.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste det tyske innenriksdepartementet tirsdag. Statistikken viser at antall asylsøkere har falt to år på rad.

I 2016 var antallet omtrent 280.000. Toppunktet var under flyktningkrisen i 2015, da 890.000 søkte asyl i Tyskland.

Selv om tilstrømningen har avtatt kraftig siden da, mener innenriksminister Thomas de Maizière at det fortsatt kommer for mange til Tyskland for å søke asyl.

– I en europeisk sammenheng, og tatt i betraktning hvordan folk kommer hit, mener jeg tallet er altfor høyt, sier de Maizière.

Han peker på at det i praksis er kriminelle menneskesmuglere som avgjør om migranter og flyktninger klarer å komme seg til Europa.

Selv om de Maizière mener antallet fortsatt er for høyt, kan utviklingen dempe kravene om at regjeringen må gjøre mer for å begrense innvandringen. Statsminister Angela Merkel har innledet samtaler med Sosialdemokratene og kristeligdemokratiske CSU om å danne ny regjering, og innvandring er et vanskelig tema i samtalene.

Det nøyaktige antallet asylsøkere i Tyskland i fjor var 186.644, ifølge innenriksdepartementet. Den største gruppen var syrere, fulgt av irakere og afghanere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden