Meny

Hongkong-domstol utsetter dom etter anke fra demokratiaktivister

Demokratiaktivistene Joshua Wong, Nathan Law og Alex Chow avbildet på vei ut fra domstolsbygningen tirsdag. Kjennelsen over deres anke er utsatt. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En domstol i Hongkong har utsatt sin kjennelse i en ankesak fra tre demokratiaktivister. De ble i august i fjor dømt til fengsel for å ha ledet 2014-protestene.

Domstolen besluttet tirsdag å forlenge kausjonen for de tre aktivistene, og opplyste at den skal presentere sin kjennelse i ankesaken på et senere tidspunkt.

– Dommen mot aktivistene vil være utgangspunkt om man fra nå av bør innta en strengere holdning fordi folk i Hongkong ikke liker denne slags ting, sa dommeren.

Joshua Wong, Nathan Law og Alex Chow ble i august dømt til henholdsvis seks, åtte og sju måneder i fengsel for å ha stått i spissen for demokratidemonstrasjonene i 2014, kjent som den såkalte paraplybevegelsen. Demonstrasjonene pågikk i 79 dager og var rettet mot Kinas innblanding i lokalvalg i Hongkong.

Wong og Law ble løslatt mot kausjon i oktober da de leverte inn sine anker. Chow ble løslatt mot kausjon i november.

Wong må imidlertid stille i retten onsdag for å svare på separate tiltalepunkter for forakt for retten etter at han ikke fulgte opp et pålegg om å rydde opp på et sted der det ble holdt en demonstrasjon i november 2014.

Populært