Meny

Palestinske ledere ber PLO oppheve anerkjennelsen av staten Israel

Palestinas president Mahmoud Abbas taler under møtet i Den palestinske sentralkomiteen Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Palestinske ledere har stemt ja til at PLO bør trekke anerkjennelsen av staten Israel som en respons på at USA har anerkjent Jerusalem som Israels hovedstad.

Avstemningen fant sted i Det palestinske sentralrådet, en viktig del av Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO), mandag kveld.

Vedtaket går ut på at PLO blir bedt om å trekke sin anerkjennelse av staten Israel inntil Israel anerkjenner staten Palestina, opphever annekteringen av Øst-Jerusalem og stanser all bosetningsaktivitet, ifølge en uttalelse.

Det er ikke klart om avstemningen er bindende for PLO.

I en annen avstemning i 2015 gikk rådet inn for å stanse sikkerhetskoordineringen med Israel, men denne beslutningen ble aldri gjennomført.

Avstemningen mandag kveld endte med at 74 representanter stemte for, to imot, mens tolv avsto fra å stemme, ifølge en AFP-journalist som var til stede på møtet.

Palestinas president Mahmoud Abbas kalte søndag Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad for «århundrets slag i ansiktet».

Selv om verdenssamfunnet har reagert kraftig på president Donald Trumps Jerusalem-beslutning, risikerer palestinerne å miste støtte hvis de opphever sin tidligere anerkjennelse av staten Israel.

Populært