Meny

Ni drept i kamper i Kashmir

India har stasjonert over 500.000 soldater og politifolk i Kashmir. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Minst ni mennesker, blant dem fire pakistanske soldater, er drept i kamper i Kashmir, opplyser indiske og pakistanske myndigheter.  

Kashmir ble delt mellom India og Pakistan i 1947, og de to landene har siden kriget om kontroll over området.

Mandag ble fire pakistanske og tre indiske regjeringssoldater drept i en trefning på grensa, opplyser den pakistanske hærledelsen.

India avviser at indiske soldater ble drept, men hevder å ha drept fem «militante» som forsøkte å krysse grensa et annet sted. Dette skal ha skjedd i Uri, 100 kilometer nordvest for Srinagar.

Infiltrerte

– Soldatene angrep en gruppe militante som hadde infiltrert i løpet av natten, noe som førte til kraftig skuddveksling der fem militante ble drept, sier en talsmann for indisk politi, Imtiyaz Hussain.

Ifølge Hussein tilhørte mennene den pakistanske gruppa Jaish-e-Mohammad (JeM), som anklages for å ha gjennomført en rekke angrep og aksjoner på indisk side av grensa.

Flere kriger

Striden om Kashmir har utløst tre kriger mellom de to atommaktene India og Pakistan, den første i 1947 og de to neste i 1965 og 1999.

India kontrollerer to tredeler av den omstridte regionen. Både i denne delen av Kashmir og på pakistansk side er et stort flertall av innbyggerne muslimer.

Anklager

Siden 1989 har det pågått et opprør i den indiskstyrte delen som har kostet mer enn 47.000 mennesker livet.

India har stasjonert rundt 500.000 soldater i Kashmir og anklager Pakistan for å støtte opprørsgrupper som JEM, noe landets myndigheter nekter for.

– Den pakistanske hæren forsøker hele tiden å hjelpe terrorister til å snike seg over grensa, sa Indias hærsjef Bipin Rawat mandag.

Populært