Meny

Sosialdemokrater i tysk delstat sier nei til regjeringssamarbeid med Merkel

Tyskland statsminister Angela Merkel får ikke støtte til en ny storkoalisjon fra sosialdemokratene i Sachsen-Anhalt. Foto: Markus Schreiber / AP
Sosialdemokratene i den tyske delstaten Sachsen-Anhalt avviser muligheten for et nytt koalisjonssamarbeid med statsminister Angela Merkels konservative.

Avstemningen under en partikonferanse for partiet SPD i delstaten skjedde dagen etter at de konservative i CDU/CSU og SPD-ledelsen ble enige om å innlede formelle regjeringsforhandlinger. De kan føre fram til en fjerde statsministerperiode for 63 år gamle Merkel.

Men avtalen om å ta fatt på arbeidet for å gjenreise en tysk storkoalisjon mellom de to største tyske partiene, må fortsatt bli godkjent av SPD-medlemmene på partiets landsmøte i Bonn 21. januar.

Les også:   Både Merkel og Schulz snakker om «store hindringer»

Merkel har som mål å danne ny regjering i april.

Sachsen-Anhalt er en delstat der SPD tradisjonelt ikke har hatt sterk støtte. Det sosialdemokratiske partiet i delstaten har bare seks av de 600 delegatene på møtet i Bonn.

Under et møte i Wernigerode lørdag stemte medlemmene for et forslag fremmet av SPDs ungdomsparti Jusos, som forlangte at det ikke skulle bli noe nytt forsøk med en storkoalisjon.

Les også:  Merkel optimistisk før regjeringssamtaler

SPD har to ganger tidligere sittet i regjering med Merkels kristenkonservative CDU og hennes bayerske allierte i CSU. Jusos mener en storkoalisjon er politisk selvmord for SPD, som har hatt sviktende støtte i de siste valgene.

Populært