Sosialdemokrater i tysk delstat sier nei til regjeringssamarbeid med Merkel

Tyskland statsminister Angela Merkel får ikke støtte til en ny storkoalisjon fra sosialdemokratene i Sachsen-Anhalt.
Tyskland statsminister Angela Merkel får ikke støtte til en ny storkoalisjon fra sosialdemokratene i Sachsen-Anhalt. Foto: Markus Schreiber / AP

Sosialdemokratene i den tyske delstaten Sachsen-Anhalt avviser muligheten for et nytt koalisjonssamarbeid med statsminister Angela Merkels konservative.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avstemningen under en partikonferanse for partiet SPD i delstaten skjedde dagen etter at de konservative i CDU/CSU og SPD-ledelsen ble enige om å innlede formelle regjeringsforhandlinger. De kan føre fram til en fjerde statsministerperiode for 63 år gamle Merkel.

Men avtalen om å ta fatt på arbeidet for å gjenreise en tysk storkoalisjon mellom de to største tyske partiene, må fortsatt bli godkjent av SPD-medlemmene på partiets landsmøte i Bonn 21. januar.

Les også: Både Merkel og Schulz snakker om «store hindringer»

Merkel har som mål å danne ny regjering i april.

Sachsen-Anhalt er en delstat der SPD tradisjonelt ikke har hatt sterk støtte. Det sosialdemokratiske partiet i delstaten har bare seks av de 600 delegatene på møtet i Bonn.

Under et møte i Wernigerode lørdag stemte medlemmene for et forslag fremmet av SPDs ungdomsparti Jusos, som forlangte at det ikke skulle bli noe nytt forsøk med en storkoalisjon.

Les også: Merkel optimistisk før regjeringssamtaler

SPD har to ganger tidligere sittet i regjering med Merkels kristenkonservative CDU og hennes bayerske allierte i CSU. Jusos mener en storkoalisjon er politisk selvmord for SPD, som har hatt sviktende støtte i de siste valgene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden