Meny

Rapport: Russisk gruppe forbereder hacking for å spionere på Senatet i USA

Kongressbygningen i Washington. Sikkerhetseksperter advarer mot forsøk på hackerangrep mot senatsmedlemmers epost. Foto: J. Scott Applewhite / AP
Den samme russiske hackergruppen som brøt seg inn i Demokratenes epostsystem i USA, planlegger å hacke og spionere på Senatet, ifølge et sikkerhetsfirma.

Hackergruppen, kjent som Fancy Bear og Pawn Storm, har de siste månedene begynt å legge grunnlaget for en spionasjekampanje mot Senatet, heter det i en rapport fra datasikkerhetsfirmaet Trend Micro.

– De er fortsatt svært aktive i arbeidet med å danne grunnlag for å påvirke folkeopinionen igjen, sier sikkerhetsforsker Feike Hacquebord i Trend Micro.

– De leter etter informasjon som de kan lekke senere, sier Hacquebord.

Senatets datasikkerhetskontor har avvist å kommentere rapporten.

Hacquebord sier han har avslørt en rekke mistenkelige nettsteder som ser ut som Senatets interne epostsystem. De falske nettstedene har som formål å lokke til seg senatorer i den tro at de logger seg på det interne epostsystemet og ble etablert i juni og september i fjor, opplyser Hacquebord.

Les også:  FBI unnlot å advare amerikanske tjenestemenn om russisk hacking

Trend Micro avslørte i fjor falske nettsteder som samlet inn epost fra daværende presidentkandidat Emmanuel Macrons valgkampapparat i Frankrike. To måneder senere ble det lekket private eposter fra Macrons stab.

Amerikansk etterretning har tidligere uttalt at gruppen i 2016 prøvde å påvirke presidentvalget i USA. Gruppen er blitt utpekt som utøveren av dataangrep mot Det demokratiske partiet og kilden til lekket informasjon som var politisk skadelig for Hillary Clinton.

Les også:  To russiske agenter siktet for hacking i USA

Gruppen har også blitt koblet til forsøk på å stjele informasjon fra flere tusen personer i mange ulike land, ifølge datasikkerhetsfirmaet Secureworks.

Populært