Rapport: Russisk gruppe forbereder hacking for å spionere på Senatet i USA

Kongressbygningen i Washington. Sikkerhetseksperter advarer mot forsøk på hackerangrep mot senatsmedlemmers epost.
Kongressbygningen i Washington. Sikkerhetseksperter advarer mot forsøk på hackerangrep mot senatsmedlemmers epost. Foto: J. Scott Applewhite / AP

Den samme russiske hackergruppen som brøt seg inn i Demokratenes epostsystem i USA, planlegger å hacke og spionere på Senatet, ifølge et sikkerhetsfirma.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hackergruppen, kjent som Fancy Bear og Pawn Storm, har de siste månedene begynt å legge grunnlaget for en spionasjekampanje mot Senatet, heter det i en rapport fra datasikkerhetsfirmaet Trend Micro.

– De er fortsatt svært aktive i arbeidet med å danne grunnlag for å påvirke folkeopinionen igjen, sier sikkerhetsforsker Feike Hacquebord i Trend Micro.

– De leter etter informasjon som de kan lekke senere, sier Hacquebord.

Senatets datasikkerhetskontor har avvist å kommentere rapporten.

Hacquebord sier han har avslørt en rekke mistenkelige nettsteder som ser ut som Senatets interne epostsystem. De falske nettstedene har som formål å lokke til seg senatorer i den tro at de logger seg på det interne epostsystemet og ble etablert i juni og september i fjor, opplyser Hacquebord.

Les også: FBI unnlot å advare amerikanske tjenestemenn om russisk hacking

Trend Micro avslørte i fjor falske nettsteder som samlet inn epost fra daværende presidentkandidat Emmanuel Macrons valgkampapparat i Frankrike. To måneder senere ble det lekket private eposter fra Macrons stab.

Amerikansk etterretning har tidligere uttalt at gruppen i 2016 prøvde å påvirke presidentvalget i USA. Gruppen er blitt utpekt som utøveren av dataangrep mot Det demokratiske partiet og kilden til lekket informasjon som var politisk skadelig for Hillary Clinton.

Les også: To russiske agenter siktet for hacking i USA

Gruppen har også blitt koblet til forsøk på å stjele informasjon fra flere tusen personer i mange ulike land, ifølge datasikkerhetsfirmaet Secureworks.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden