Meny

Palestiner i retten etter knivangrep i Hamburg

En 26-årig palestinsk mann møter fredag i en tysk domstol, tiltalt for det dødelige knivangrepet på et supermarked i Hamburg i fjor sommer. 

Ahmad Alhaw tok en 20 centimeter lang kniv fra hylla på et supermarked i juli i fjor og gikk deretter til angrep på andre som var i bygget. En person ble drept og fem personer ble såret i angrepet.

26-åringen er tiltalt for drap, i tillegg til seks tilfeller av drapsforsøk og grov kroppsskade. Påtalemyndigheten mener angrepet var islamistisk motivert.

–Etterforskningen viser at tiltalte gikk til angrep på tilfeldige ofre, som hevn mot folk som etter hans syn var ansvarlige for urett mot muslimer, sier påtalemyndigheten.

–Det var viktig for ham å drepe så mange tyske statsborgere med kristen tro som mulig. Han ville at hans handlinger skulle ses på som et islamistisk angrep, og forstått som et bidrag til jihad verden over, legger påtalemyndigheten til.

Den har imidlertid ikke funnet noe som tyder på at Alhaw var medlem av IS.

Rettssaken ventes å vare til 2. mars. Dersom 26-åringen blir kjent skyldig, risikerer han å bli dømt til fengsel på livstid.

Ifølge påtalemyndigheten hadde Alhaw bodd i Skandinavia i lengre tid. I 2015 forsøkte Tyskland å utvise ham til Norge, der han hadde bodd rett før han flyttet til Tyskland, men ifølge tyske myndigheter sa Norge nei fordi de var for sent ute.

Populært