Meny

Mange fortsatt savnet etter jordskred i California

43 mennesker er ikke gjort rede for etter at flere jordskred rammet den sørlige delen av California tirsdag. 17 er bekreftet omkommet, blant dem fire barn.

Etter ti måneder med tørke, ble fylket Santa Barbara rammet av kraftig regnvær tidligere i uken.

Det førte til at flere jordskred skylte nedover åssidene i flere byer. Montecito, nordvest i Los Angeles i USA, var et av de hardest rammede stedene.

Savnet

– Det er 43 mennesker som vi nå leter etter for å få bekreftet om de virkelig er savnet. Antall savnede endrer seg stadig, sier sheriffen i fylket, Bill Brown.

Tidligere torsdag ble det først meldt at 48 var savnet, før tallet ble redusert helt ned til 8. Nå er det igjen blitt oppjustert til 43 personer som ikke er gjort rede for.

– Det er snakk om mødre, fedre, besteforeldre og søsken. Listen er lang, sier Brown.

Ifølge Brown har rundt 10.000 mennesker i Montecito blitt påbudt å evakuere hjemmene sine. Ifølge lokale myndigheter kan det ta opp til to uker før de får returnere.

Hardt rammet område

Torsdag ble navnene til de 17 omkomne offentliggjort. Alderen blant de omkomne strekker seg fra 3 til 89 år.

Voldsomme skogbranner rammet området i desember. Filmstjerner og kjendiser som Oprah Winfrey, Jeff Bridges, Drew Barrymore og Rob Lowe bor i Montecito. Flere av dem var blant innbyggerne som måtte forlate husene sine under skogbrannene. Torsdag la Winfrey ut bilde av at hun gikk rundt i nabolaget for å se på ødeleggelsene.

Underlag som har vært utsatt for skogbrann absorberer ikke vann særlig bra. Det er blant årsakene til at det kraftige regnværet utløste flere jordskred.

Populært