Meny

Israel har godkjent over 1.100 nye boliger på okkupert område

Palestinske arbeidere jobber på et nytt byggeprosjekt i Maale Adumim i nærheten av Jerusalem. Bildet ble tatt i februar i fjor, kort tid etter at regjeringspartiet Likud stemte for en resolusjon som går inn for at alle bosetninger på den okkuperte Vestbredden blir annektert av Israel, Foto: Oded Balilty / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Israel godkjente torsdag bygging av over 1.100 ny bosetterhjem på den okkuperte Vestbredden, ifølge organisasjonen Peace Now.

Godkjenningene ble gitt av en bygningskomité underlagt forsvarsdepartementet.

352 av boligene har fått endelig godkjenning, mens de andre er på et tidligere stadium i saksbehandlingsprosessen, opplyser Hagit Ofran fra den israelske organisasjonen Peace Now.

Beslutningen var ventet, og på forhånd har Peace Now påpekt at mange av byggeprosjektene som nå får grønt lys, ligger i isolerte bosetninger som Israel etter alt å dømme vil måtte evakuere hvis Israel og Palestina skulle bli enige om en tostatsløsning.

De siste månedene har Israel godkjent en rekke byggeprosjekter på Vestbredden til tross for at internasjonal lov forbyr slik bygging på okkuperte områder. Palestinerne har i flere år krevd at byggingen opphører før de vil starte en ny fredsprosess med Israel.

Populært