Syria anklager Israel for angrep

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: Abir Sultan / AP / NTB scanpix
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: Abir Sultan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Syria anklager Israel for å ha gjennomført angrep med fly og raketter mot militære stillinger utenfor hovedstaden Damaskus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De i alt tre angrepene skal ha skjedd natt til tirsdag. De førte til materielle skader i nærheten av det hæren omtaler som en «militær stilling».

Ifølge en uttalelse fra den syriske hæren greide syrisk luftvern å skyte ned en av rakettene, mens de andre traff en militær stilling i Qutayfeh-området nordøst for Damaskus.

Den iranske Revolusjonsgarden er kjent for å ha flere større militære stillinger i området. Ifølge medier som er knyttet til den syriske opposisjonen, angrep de israelske flyene et våpenlager

Det israelske militæret har ikke villet kommentere opplysningene.

Militæret oppgir at de første rakettene ble avfyrt klokka 2.40 om natten, deretter ble det skutt ytterligere to raketter klokka 3.04 og så fire til en drøy time senere.

Angrepet blir av syrerne beskrevet som en «åpenbar israelsk aggresjon», og militæret advarer Israel om at det gir nabolandet det fulle ansvaret for konsekvensene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel har gjennomført mange luftangrep mot syrisk territorium i løpet av den snart sju år lange krigen. Flere av dem har vært rettet mot det Israel mener er våpen som skulle fraktes til Hizbollah-militsen i Libanon.

Både den sjiamuslimske militsen og iranske styrker kjemper sammen med syriske regjeringssoldater for regimet til president Bashar al-Assad.