Brann på taket av Trump Tower

Artikkelen fortsetter under annonsen

To personer ble skadd, en av den alvorlig, i brannen i Trump Tower i New York mandag. Brannen oppsto i skyskraperens ventilasjonsanlegg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen startet like før klokka 7 mandag morgen lokal tid. Det ble først meldt at tykk røyk veltet ut fra toppen av skyskraperen. En time senere hadde røyken avtatt, og situasjonen var under kontroll, men det befant seg fortsatt brannfolk på taket av den 202 meter høye bygningen.

Over 80 brannfolk rykket ut umiddelbart etter at brannalarmen gikk.

– Det var en liten elektrisk brann i et kjøletårn på taket til Trump Tower, skriver Eric Trump, sønnen til Donald Trump, på Twitter.

– Brannvesenet i New York var på plass i løpet av noen minutter og gjorde en utrolig jobb, sier han.

En talsmann for brannvesenet, Ken Reilly, sier at en person er brakt til sykehus med alvorlige skader. En annen person ble lettere skadd.

Trump Tower inneholder både kontorer og bebodde luksusleiligheter. Skyskraperen ligger i Fifth Avenue og var ferdigstilt i 1983.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump Tower huser dessuten Donald Trumps luksuriøse privatbolig, som ligger øverst i skyskraperen. Etter at han ble president flyttet han til Det hvite hus, og i sommer fulgte kona Melania og sønnen Barron etter. Ingen av dem befant seg i bygningen under brannen.

Trump Tower fungerte også som Trumps valgkamphovedkvarter.

Andre saker om Trump:

Forfatter tror bok vil bidra til å felle Trump

– Ivanka ble ansatt i Det hvite hus og det var først da folk oppdaget at hun er stokk dum

Trump-boka: Løgn eller sannhet?