Minst 18 omkom i togulykke i Sør-Afrika

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 18 mennesker omkom og rundt 260 ble skadd da et tog kjørte inn i en lastebil i Sør-Afrika torsdag. Flere togvogner tok fyr etter kollisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere mennesker var fastklemt i vrakene etter ulykken, og dødstallet har økt etter hvert som redningsmannskaper har funnet ofre i de utbrente togvognene.

Sent på ettermiddagen var det foreløpige dødstallet 18, opplyser helsemyndighetenes talsmann Mondli Mvambi til nettstedet News24. 260 mennesker ble skadd, ifølge Sør-Afrikas transportminister.

Passasjertoget braste inn i lastebilen på en planovergang mellom Hennenman og Kroonstad i provinsen Free State sentralt i landet.

Flere togvogner ble kastet av sporet, og en av dem inneholdt generatoren bak lokomotivet. Denne tok til å brenne, og flammene spredte seg raskt.

Toget var på vei fra Port Elizabeth til Johannesburg da ulykken skjedde. Ifølge togselskapet Shosholoza Meyl passerte lastebilen brått sporet i høy fart da toget krasjet. Transportminister Joe Maswanganyi sier politiet etterforsker saken, men antyder at sjåføren har skyld i ulykken.

– Lastebilsjåføren tok sjanser. Det kostet mange liv, sier han til pressen på ulykkesstedet.

Sjåføren overlevde, og det skal tas en promilletest av ham på sykehuset, tilføyer ministeren. Flere medier melder at også en bil var involvert i ulykken, men det er uklart på hvilken måte.