Russland avviser brudd på FN-sanksjoner mot Nord-Korea

Russiske myndigheter avviser påstander om at Moskva skal ha brutt FN-sanksjonene mot Nord-Korea.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Russland har fullt ut og på strengt vis overholdt sanksjonsregimet, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet, videreformidlet av det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti.

Uttalelsen kom lørdag, dagen etter at nyhetsbyrået Reuters publiserte en sak der vesteuropeiske sikkerhetskilder hevder at Moskva har brutt sanksjonene.

Russisk UD nevner ikke saken spesifikt, men viser til at FNs sikkerhetsråds resolusjoner innebærer begrensninger på Nord-Koreas import av raffinert olje, men at det ikke er ilagt fullt forbud.

Overfor Reuters uttalte de europeiske kildene fredag at det konkret skal dreie seg om at russiske skip tre ganger i oktober og november leverte drivstoff til nordkoreanske fartøyer.

– Det er i strid med sanksjonene, sa en av kildene.

En annen uavhengig kilde er også kjent med leveringene. Kilden kjenner imidlertid ikke til at den russiske regjeringen skal ha hatt noe med dette å gjøre.

– Det er ikke bevis for at den russiske regjeringen står bak, men de russiske fartøyene er en livslinje til nordkoreanerne, sa kilden.