FN: 68 sivile drept i saudiledede angrep i Jemen på én dag

En Houthi-kriger inspiserer ruinene av et palass som ble ødelagt av et angivelig saudiledet luftangrep i Sana i Jemen i begynnelsen av desember. Foto: AP / NTB scanpix.
En Houthi-kriger inspiserer ruinene av et palass som ble ødelagt av et angivelig saudiledet luftangrep i Sana i Jemen i begynnelsen av desember. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

68 sivile ble denne uken drept i saudiledede luftangrep i Jemen på én dag, opplyser FN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Luftangrepene ble gjennomført tirsdag. Det første rammet et marked i byen Taiz-provinsen, der 54 sivile inkludert åtte barn ble drept, opplyser FN i en uttalelse torsdag. I tillegg ble 32 sivile såret.

Det andre luftangrepet tirsdag skjedde i Hodeida-provinsen. Ifølge FN ble 14 sivile fra samme familie drept i angrepet.

–Jeg er fortsatt dypt forferdet over det økende antallet sivile dødsfall som er forårsaket av stadig flere og ukritiske luftangrep rundt om i Jemen, sier FNs humanitære koordinator i Jemen, Jamie McGoldrick.

I tillegg til de sivile dødsfallene fra tirsdagens luftangrep, har ytterligere 41 sivile blitt drept og 43 såret i kamper i Jemen de siste ti dagene.

Den saudiledede koalisjonen har trappet opp luftangrepene mot Houthi-opprørerne etter at de skjøt et ballistisk missil mot Saudi-Arabias hovedstad Riyadh 19. desember. Missilet ble ifølge saudiarabiske myndigheter skutt ned.

Saudi-Arabia og flere andre sunnimuslimske land i regionen gikk inn i krigen i Jemen i mars 2015 i et forsøk på å få gjeninnsatt den internasjonalt anerkjente presidenten og slå ned Houthi-opprørerne, som saudierne mener står i ledtog med Iran.