Meny

Forfatter fikk brev av Madsen: – Hans livsprosjekt var i ferd med å falle sammen

Peter Madsen i land etter at ubåten nautilus sank i Køge Bugt. Journalisten Kim Wall døde ombord i båten, og Madsen er mistenkt for drap og partering av liket. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix
Forfatteren Thomas Djursing har hatt kontakt med den drapssiktede ubåteieren Peter Madsen.

Den danske oppfinneren Peter Madsen (46) er siktet for å ha drept den svenske journalisten Kim Wall om bord i sin privatbygde ubåt.

Han nekter for å ha drept Wall og hevder at hun døde som følge av en ulykke om bord. Men han har ifølge dansk politi tilstått å ha partert henne. Han har hevdet at han var i tårnet mens hun var nede i ubåten da ulykken skjedde.

Madsen er siktet for forsettlig drap, likskjending og grove seksuelle overgrep under særdeles skjerpende omstendigheter.

Les også: Bekjente hevder Madsen snakket om å dumpe lik i Køge bukt

– I ferd med å falle sammen

Mens Madsen sitter varetektsfengslet har han sendt brev til en dansk forfatter som han har hatt kontakt med de siste årene.

I brevene kommer det frem at Madsen hadde store problemer før han la ut på ubåtturen med den svenske journalisten.

– Hans livsprosjekt var i ferd med å falle fra hverandre, sier forfatteren Thomas Djursing til Ekstra Bladet

I over ti år jobbet Madsen med sin store drøm, å sende seg selv opp i rommet.

Les også: Han er Peter Madsens kontroversielle forbilde

Et kappløp

Kvelden før han la ut på turen med Wall fikk kollegene hans at en melding om at en planlagt rakett-test hadde blitt avlyst.

Til NRK sier Djursing at oppskytingen var det viktigste i Madsens liv.

– Jeg vet at han slet med å få penger til de prosjektene han ville gjennomføre. Han var i et evig kappløp for å få penger til prosjektene. Jeg vet ikke om Peter selv var i krise, men hans prosjekt var i krise, sier Djursing.

Populært