Meny

Amerikansk politi: Naken postmann drepte sjefene

En oppsagt postmann er siktet for å ha drept sin nærmeste sjef og en postmester i den amerikanske delstaten Ohio.

Postmannen skal underlegges psykiatriske undersøkelser, opplyser en domstol i Columbus i Ohio.

Drapsmistenkte Deshaune Stewart har ennå ikke fått oppnevnt forsvarer, og i rettspapirene som ble offentliggjort onsdag, står det ikke noe om bakgrunnen for at det er beordret psykiatriske undersøkelser.

Ifølge politiet var Stewart naken da han først drepte sin nærmeste sjef Lance Dempsey på et postkontor i forstaden Dublin tidlig om morgenen lillejulaften.

Senere samme dag fikk politiet melding om at en væpnet, naken mann jaget en kvinne i et leilighetsbygg i nærheten av postkontoret. Kvinnen, identifisert som postsjef Ginger Ballard, ble funnet død mellom noen kjøretøy, slått i hjel med en stump gjenstand, og Stewart ble pågrepet, opplyser politiet i byen.

Politiet mener drapene kan ha vært hevn fordi de to ofrene var ansvarlige for at Stewart ble oppsagt fra sin stilling.

På 1980- og 1990-tallet fant det sted en rekke drap begått av postansatte i USA. Fenomenet ble omtalt som «going postal» og frasen har siden dukket opp både i litteratur, fjernsynsserier og dataspill.

Populært