– Det britiske parlamentsbygget kan ende opp som Grenfell

Parlamentsbygget i London. Foto: Vesa Moilanen/NTB scanpix
Parlamentsbygget i London. Foto: Vesa Moilanen/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

The Palace of Westminster, der det britiske Parlamentet holder hus, kan ende opp i en branntragedie lik Grenfell, mener byggets tidligere vedlikeholdssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

The Palace of Westminster huser både underhuset, House of Commons, og overhuset, House of Lords, de to kamrene i det britiske Parlamentet. David Leakey gikk nylig av som byggets vedlikeholdssjef etter sju år, og advarer britiske myndigheter mot brannfaren i bygget.

– Noe må gjøres fort og ikke bare gradvis. Det er nødvendig hvis vi vil unngå en ny Grenfell-tragedie, sier Leakey.

Grenfell Tower var en boligblokk i London som brant ned i juni i år. 71 mennesker omkom i brannen, som i Storbritannia har skapt en stor diskusjon om brannsikkerhet i store bygninger i London.

I en rapport fra parlamentet i fjor ble overhuset og underhuset anbefalt å midlertidig flytte fra parlamentsbygget i en oppussingsperiode. Bygget har allerede vært under oppussing de siste fire årene, men ytterligere vedlikeholdsarbeid vil være dyrt, med en estimert kostnad på 55,8 milliarder kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den høye kostnaden har skremt myndighetene fra å gå for det fulle vedlikeholdsprosjektet, sier Leakey.

The Palace of Westminster brant ned i 1834, også da sto det dårlig til med vedlikehold og brannsikring. Bygningen slik vi kjenner den i dag ble bygget opp etter brannen, og ble endelig ferdigstilt omkring 1870.

Les også: Lokalpolitiske ledere går av etter dødsbrannen i London