Meny

– Det britiske parlamentsbygget kan ende opp som Grenfell

Parlamentsbygget i London. Foto: Vesa Moilanen/NTB scanpix
The Palace of Westminster, der det britiske Parlamentet holder hus, kan ende opp i en branntragedie lik Grenfell, mener byggets tidligere vedlikeholdssjef.

The Palace of Westminster huser både underhuset, House of Commons, og overhuset, House of Lords, de to kamrene i det britiske Parlamentet. David Leakey gikk nylig av som byggets vedlikeholdssjef etter sju år, og advarer britiske myndigheter mot brannfaren i bygget.

– Noe må gjøres fort og ikke bare gradvis. Det er nødvendig hvis vi vil unngå en ny Grenfell-tragedie, sier Leakey.

Grenfell Tower var en boligblokk i London som brant ned i juni i år. 71 mennesker omkom i brannen, som i Storbritannia har skapt en stor diskusjon om brannsikkerhet i store bygninger i London.

I en rapport fra parlamentet i fjor ble overhuset og underhuset anbefalt å midlertidig flytte fra parlamentsbygget i en oppussingsperiode. Bygget har allerede vært under oppussing de siste fire årene, men ytterligere vedlikeholdsarbeid vil være dyrt, med en estimert kostnad på 55,8 milliarder kroner.

– Den høye kostnaden har skremt myndighetene fra å gå for det fulle vedlikeholdsprosjektet, sier Leakey.

The Palace of Westminster brant ned i 1834, også da sto det dårlig til med vedlikehold og brannsikring. Bygningen slik vi kjenner den i dag ble bygget opp etter brannen, og ble endelig ferdigstilt omkring 1870.

Les også:   Lokalpolitiske ledere går av etter dødsbrannen i London

Populært