Meny

Syrer pågrepet for terrorplaner i København

En syrisk flyktning er pågrepet mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep i København, melder avisa Ekstra Bladet.

Etter det avisa erfarer, mistenkes 30-åringen for å ha samarbeidet med en 21-årig syrer som i sommer ble dømt til seks og et halvt års fengsel i Tyskland for å ha planlagt et terrorangrep i København.

21-åringen ble i fjor høst stanset av dansk grensepoliti i Rødby og sendt tilbake til Puttgarden der han ble pågrepet av tysk politi. Mannen hadde med seg over 17.000 fyrstikker, 17 batterier, en pakke fyrverkeri, to kjøkkenkniver og seks walkietalkier. Den tyske etterforskningen konkluderte med at han hadde planer om å utløse en bombe i København, og at han var IS-sympatisør.

Tyske myndigheter mente også at han samarbeidet med en person han skulle møte i København, og det er denne mannen dansk politi mener at de nå har pågrepet.

Mannen har vært bosatt i Sverige, er kjent som IS-sympatisør og stemplet som en sikkerhetstrussel av det svenske sikkerhetspolitiet Säpo.

Han ble pågrepet torsdag og skulle fremstilles for varetektsfengsling fredag ettermiddag.

Ifølge siktelsen planla han et terrorangrep mot tilfeldige mennesker på et ukjent sted i København. Påtalemyndigheten mener at planen gikk ut på å angripe mennesker først med kniv for deretter å utløse en bombe.

Populært