Meny

Kraftig eksplosjon rammet rettsbygning i Aten

En kraftig eksplosjon forårsaket store materielle skader på en rettsbygning i Aten fredag. To personer skal ha blitt sett med en bag utenfor bygningen.

Ifølge politiets talsmann Theodoros Chronopoulos skal en av personene også ha avfyrt skudd mot sikkerhetsvakter. Ingen ble såret under angrepet. Politiet fant senere varebilen som skal ha blitt brukt under angrepet. Den var da den påtent.

– Denne type angrep har vanligvis en symbolsk hensikt, sier Chronopoulos.

Den greske justisministeren Stavros Kontonis fordømmer angrepet.

– Ikke bare fordi det forårsaket store materielle skader, men fordi det satt livene til våre politistyrker i fare, sier han.

Noen timer før eksplosjonen stemte den greske nasjonalforsamlingen for å innføre straffer for demonstranter som protesterer mot tvangssalg av boliger.

Tidligere i desember kom Hellas til en enighet med internasjonale kreditorer om å møte 95 ulike krav innen desember, som skal sørge for at landet på sikt enklere kan nedbetale sin enorme gjeld.

Venstreradikale grupperinger i Hellas, som Conspiracy of Fire Nuclei, skal tidligere i år ha sendt flere brevbomber til flere europeiske og greske statsledere.

Populært