Meny

FNs sikkerhetsråd stemmer over nye sanksjoner mot Nord-Korea

FNs sikkerhetsråd møtes fredag ​​for å stemme over nye foreslåtte sanksjoner mot Nord-Korea. Her USAs utenriksminister Rex Tillerson. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
FNs sikkerhetsråd møtes fredag ​​for å stemme over nye sanksjoner mot Nord-Korea.

De omfatter kraftige kutt i landets import av raffinert olje, krav om at alle nordkoreanere som arbeider i utlandet, vender hjem innen tolv måneder, og innstramming av landets shippingvirksomhet.

De 15 rådsmedlemmene har vurdert sanksjonsutkastet siden torsdag. Sanksjonene er ikke like omfattende som USAs opprinnelige forslag. USA ønsket å forby all oljeimport og fryse internasjonal eiendom som tilhører Nord-Koreas regjering og landets leder Kim Jong-un.

Blir sanksjonene vedtatt, vil de kutte Nord-Koreas import av råolje til 4 millioner fat per år og begrense importen av raffinerte oljeprodukter, inkludert diesel og petroleum, til 500.000 fat per år. Det ville være et nesten 90 prosents kutt i drivstoffimporten, noe som kan få store konsekvenser for Nord-Koreas økonomi.

Utkastet, som nyhetsbyrået AP har fått tilgang til, betyr at Nord-Korea ikke lenger vil kunne eksportere matvarer, maskiner, elektrisk utstyr, jord og stein, tre eller fartøyer. I tillegg ilegges alle andre land et forbud mot eksport av industrielt utstyr, maskiner, transportkjøretøy og industrimetaller til Nord-Korea.

Populært