Meny

The Economist kårer Frankrike til «årets land»

Frankrikes president Emmanuel Macron i Elyseepalasset i Paris tirsdag. Foto: Philippe Wojazer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Nyhetsmagasinet The Economist kårer Frankrike til «årets land». Redaksjonen mener president Emmanuel Macron har slått et viktig slag for åpne samfunn og reform.

The Economist skriver at kampen mellom åpne og lukkede visjoner for samfunnet var den viktigste i verden i 2017, og at Macron hadde vunnet over dem som vil heve vindebrua.

– I 2017 trosset Frankrike alle forventninger, skriver det London-baserte nyhetsmagasinet i en lederartikkel.

– Den sentrumsorienterte Macrons vellykkede presidentkampanje, uten støtte fra noe tradisjonelt parti, etterfulgt av seieren for ferske Republikken på vei (LREM) i valget på ny nasjonalforsamling var en slående omveltning, heter det videre.

The Economist peker også på at Macron har fått gjennom fornuftige reformer, blant annet en oppmykning av de strenge lovene i det franske arbeidslivet.

– Før han dukket opp, virker Frankrike umulig å reformere. Velgernes valg sto mellom økonomisk stagnasjon og fremmedfrykt, skriver magasinet, som konstaterer at kampen mellom åpne og lukkede visjoner for samfunnet sannsynligvis er den viktigste politiske tvekampen i verden akkurat nå.

Les også:   Kong Harald er årets navn

Populært