Medier: Nordkoreansk soldat hoppet av til Sør-Korea

Artikkelen fortsetter under annonsen

En nordkoreansk soldat tok seg tidlig torsdag morgen over til Sør-Korea, melder lokale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Soldaten, som hadde lav rang, dukket opp foran en vaktpost rundt klokka 8 torsdag morgen, rapporterte det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap med henvisning til militærkilder i Seoul.

Dette er den andre soldaten som har hoppet av på like mange måneder. Soldaten som gjorde det samme i begynnelsen av november, ble skutt og såret av sine tidligere kolleger da han flyktet over den demilitariserte sonen som skiller de to landene.

Forsvarsdepartementet i Seoul opplyste at sørkoreanske soldater fyrte av rundt 20 varselskudd da soldater fra Nord-Korea søkte etter desertøren langs grensen. Yonhap meldte at de nordkoreanske soldatene også avfyrte skudd, men at ingen av dem krysset den demilitariserte sonen.

– De nordkoreanske grensevaktene syntes å være på jakt etter mannen som tidligere hadde krysset den demilitariserte sonen i tykk tåke for å hoppe av til Sør-Korea, sa en talsmann for departementet til AFP.

Sonen strekker seg om lag to kilometer inn på begge sider av selve grenselinjen.

Rundt 30.000 nordkoreanere har hoppet av til Sør-Korea siden slutten av Koreakrigen i 1953. De aller fleste har flyktet fra hjemlandet via Kina.