Tolv omkom i turistbussulykke i Mexico

Tolv mennesker mistet livet og 18 ble skadd da en buss med turister kjørte av veien og veltet i Mexico tirsdag. Foto: Novedades de Quintana Roo / AP / NTB scanpix
Tolv mennesker mistet livet og 18 ble skadd da en buss med turister kjørte av veien og veltet i Mexico tirsdag. Foto: Novedades de Quintana Roo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tolv mennesker mistet livet og 18 ble skadd da en buss med turister kjørte av veien og veltet i Mexico tirsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge det spanske nyhetsbyrået EFE mistet ti av dem livet på stedet, mens de to siste døde på sykehuset. Elleve av de omkomne var turister, hovedsakelig fra USA, inkludert ett barn. Også en lokal guide døde i ulykken.

Blant de skadde er det åtte amerikanere, tre brasilianere og to svensker, opplyser en sivilforsvarskilde til AFP.

Den norske ambassaden i Mexico har arbeidet med å få klarhet i om nordmenn er berørt av ulykken, men Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de ikke har fått informasjon om at nordmenn var involvert.

Skadde svensker

To menn fra Sverige er blant de skadde, men skadene skal ikke være livstruende, får TT oppgitt hos det svenske utenriksdepartementet.

Bussen hadde 31 passasjerer om bord da ulykken inntraff på en rett motorveistrekning med lite trafikk. Turistene kom fra Brasil, Sverige, Italia, USA og Canada.

Passasjerene kom fra cruiseskipene Celebrity Equinox og Serenade of the Seas. De var på dagsutflukt til maya-ruinene ved byen Chacchoben sør på Yucatán-halvøya i Mexico da ulykken skjedde.

Tilbake på båten

Mexicanske myndigheter opplyser at sju av de skadde turistene hadde kommet tilbake til båten, mens 13 fortsatt var på sykehus, seks av dem i Tulum og sju i byen Chetumal.

Selskapet som driver bussen, Costa Maya Mahahual, bekrefter at passasjerene var fra cruiseskipene, bortsett fra turguiden og sjåføren.

Årsaken til ulykken, som skjedde i 9-tiden om morgenen, er foreløpig ikke kjent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden