Nye dyrearter oppdaget langs Mekong-elva

Et eksemplar av en skilpadde med mykt skall som er oppdaget i Thailand, og som er utrydningstruet. Dette eksemplaret er fotografert på en sandbanke i Mekong-elva i Kambodsja. Foto: AP / NTB scanpix
Et eksemplar av en skilpadde med mykt skall som er oppdaget i Thailand, og som er utrydningstruet. Dette eksemplaret er fotografert på en sandbanke i Mekong-elva i Kambodsja. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye dyrearter, blant dem en slags krokodilleøgle og en skilpadde med mykt skall, er blant over 100 nye dyrearter som er påvist langs Mekong-elva i Asia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvert år oppdager forskerne ukjente dyre- og plantearter i det økologisk rike området langs elva, som renner gjennom Kina, Myanmar, Thailand, Laos, Kambodsja og Vietnam.

Men de frykter også at mange arter kan dø ut før de blir oppdaget i regionen, som trues av veier, demninger, gruvedrift og omfattende ulovlig handel med ville dyr.

Ifølge Verdens naturfond WWF ble det i 2016 påvist 115 nye arter, blant dem 11 amfibier, to fisker, 11 reptiler, 88 planter og tre pattedyr. Skilpadda ble funnet på et marked i det nordlige Thailand.

Krokodilleøglen som holder til i jungelen i det nordlige Vietnam, er trolig nær utryddelse på grunn av gruvedrift som ødelegger miljøet dets og ulovlig handel. Forskerne tror det bare er mindre enn 200 igjen av den.

Les også: Hvorfor vandreduen ble utryddet