Elleve motdemonstranter dømt for vold under svensk NMR-demonstrasjon

Bildet viser en demonstrant som er blitt anholdt under NMR-demonstrasjonen i Göteborg i september. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix
Bildet viser en demonstrant som er blitt anholdt under NMR-demonstrasjonen i Göteborg i september. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Elleve menn er dømt for voldshandlinger under en motdemonstrasjon rettet mot Den nordiske motstandsbevegelsen (NMR) i Göteborg i september. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene er dømt for å ha gått inn i en folkemengde og forårsaket skader på personer og eiendom. Dette skjedde i sammenheng med demonstrasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen (NMR) gjennomførte i Göteborg i september i år. Rundt 500 NMR-medlemmer møtte opp for å demonstrere. Da demonstrasjonen nådde områdene rundt Liseberg kom det til kraftige sammenstøt mellom NMR-medlemmene, motdemonstrantene og politiet.

Av de elleve motdemonstrantene er åtte dømt til fengselsstraff på opptil ni måneder. En 19-åring er idømt ni måneders fengsel for forsøk på grov vold mot tjenestemann, samt for å ha overtrådt maskeringsforbudet. De øvrige tre har blitt idømt mildere reaksjoner.

Det er ventet at demonstrasjonen får flere etterspill. Politiet etterforsker også flere NMR-medlemmer for voldshandlinger under demonstrasjonen.

Personvernpolicy