Erdogan vi opprette tyrkisk ambassade i Jerusalem

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan uttrykker i en tale søndag håp om at Tyrkia snart vil kunne opprette en ambassade til Palestina i Øst-Jerusalem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyrkiske presidenten gjentok også at han tar avstand fra president Donald Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som hovedstad i Israel.

Erdogan har de siste ukene forsøkt å samle den muslimske fordømmelsen av denne beslutningen, blant annet gjennom et ledermøte i Istanbul der muslimske nasjoner ba verden om å anerkjenne Øst-Jerusalem som hovedstad i Palestina.

Området ble annektert av Israel som tok kontrollen under krigen i 1967. Dette har aldri blitt anerkjent av det internasjonale samfunnet.

-Fordi det er okkupert, kan vi ikke bare dra dit og åpne en ambassade, sa Erdogan i en tale til sine partifeller i Karaman søndag.

– Men med guds vilje, er de dagene snart over. Da vil vi offisielt åpne vår ambassade der, sa han, uten å tidfeste når dette skulle skje.

Tyrkia har per nå et generelt konsulat i Jerusalem. Landet har også diplomatiske relasjoner til Israel, men har i likhet med andre land sin ambassade i Tel Aviv.

Les også: Netanyahu mener anerkjennelse av Jerusalem gjør fred mulig

Den arabiske liga: – Trump undergraver tilliten

Norge svært bekymret over Jerusalem-beslutning