Nok en kvinnelig skuespiller anklager Harvey Weinstein for trakassering

alma Hayek er den siste i rekken av kvinner som anklager den kjente filmprodusenten Harvey Weinstein for seksuell trakassering.
alma Hayek er den siste i rekken av kvinner som anklager den kjente filmprodusenten Harvey Weinstein for seksuell trakassering. Foto: AP/NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Salma Hayek skal den kjente filmprodusenten ha truet med å drepe henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er i et åpent brev publisert på New York Times at Hayek forteller om sitt møte med den kjente, amerikanske filmprodusenten Harvey Weinstein, melder Huffington Post.

Ifølge skuespilleren skal Weinstein ha kommet med flere seksuelle tilnærminger mot henne da hun spilte inn filmen Frida i 2002. Filmen er produsert av Miramax, hvor Weinstein inntil nylig var medeier.

Hayek skriver i brevet at hun måtte si nei til å «åpne døren for ham på hvilket som helst tidspunkt på natten, på hotell etter hotell, filmsett etter filmsett, hvor han uventet ville dukke opp, inkludert på et sett hvor jeg spilte inn en film som han ikke engang var involvert i. Nei til å ta en dusj med ham. Nei til å la ham se meg ta en dusj. Nei til å la ham massere meg. Nei til å la en naken venn av ham gi meg en massasje. Nei til å la ham utføre oralsex på meg. Nei til å kle meg naken sammen med en annen kvinne. Nei, nei, nei, nei, nei», skriver hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De gjentatte avvisningene skal på et tidspunkt ha ført til at at Weinstein truet henne på livet, forteller Hayek videre.

«I et anfall av sinne, sa han de skremmende ordene 'jeg kommer til å drepe deg, ikke tro at jeg ikke kan gjøre det».

Flere titalls kvinner har den siste tiden anklaget Weinstein for seksuell trakassering, blant dem stjerner som Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow.

Etter de første anklagene omtalt av The New York Times, fikk Weinstein sparken i det mektige filmselskapet han eier sammen med broren Bob Weinstein. Weinstein har benektet alle anklager om seksuelle handlinger uten samtykke, men har tidligere uttalt til pressen i Los Angeles at «alle gjør feil» og bedt om en ny sjanse.

Samtidig skal Weinstein ha hyret inn etterforskere, blant dem tidligere Mossad-agenter, til å granske skuespillere og journalister. Målet skal ha vært å hindre offentliggjøring av hans angivelige seksuelle overgrep, ifølge The New Yorker.

Artikkelen ble først publisert på Dagsavisen.no