Russland roser USA for konstruktivt Nord-Korea-utspill

USAs utenriksminister Rex Tillerson (t.v.) under et møte med sin russiske motpart Sergej Lavrov (t.h.) i Wien torsdag i forrige uke.
USAs utenriksminister Rex Tillerson (t.v.) under et møte med sin russiske motpart Sergej Lavrov (t.h.) i Wien torsdag i forrige uke. Foto: Ronald Zak / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland skryter av USA etter at utenriksminister Rex Tillerson sa at amerikanerne er klare til å ha et første møte med Nord-Korea uten betingelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan bekrefte at slike konstruktive uttalelser imponerer oss langt mer enn den konfronterende retorikken som vi har hørt fram til nå. Dette kan uten tvil støttes, sier Kremls talsmann Dmitrij Peskov.

Tirsdag uttalte Tillerson at USA er villig til å ha et møte med Nord-Korea uten å stille krav på forhånd.

– La oss bare møtes og snakke om været om det er det dere ønsker. Vi kan også diskutere om møtebordet skal være rundt eller firkantet, om det er det dere er opptatt av, sa Tillerson under et møte i tankesmia Atlantic Council i Washington.

Kort tid etter meldte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at Nord-Koreas leder Kim Jong-un har som mål å gjøre landet til verdens største atommakt. Det er uklart om dette utspillet var et direkte svar på Tillerson invitasjon.

USAs president Donald Trump har tidligere truet med militær maktbruk for å tvinge Nord-Korea til å skrinlegge sitt atomvåpen- og rakettprogram.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har sagt til Rex Tillerson, vår vidunderlige utenriksminister, at han kaster bort tiden med å forsøke å forhandle med den lille rakettmannen. Spar på kreftene, Rex, vi skal gjøre det som er nødvendig, tvitret Trump i oktober.

Aktuelt:

FN-utsending: Nord-Korea vil ikke ha krig

Rapport: Nord-Korea kan bruke sykdommer som våpen