Det hvite hus avviser at president Trumps gebiss løsnet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trumps veldige snøvling i talen der han erklærer at USA anser Jerusalem som Israels hovedstad, har satt fart i ryktene om at helsen hans er svekket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag kveld måtte Det hvite hus rykke ut og kommentere presidentens helsetilstand og påstander om at gebisset hans var i ferd med å ramle ut.

Det var mot slutten av den kontroversielle kunngjøringen onsdag presidenten åpenbart fikk problemer med uttalen.

– And God blesh the Unidedshases, snøvlet presidenten for åpen skjerm.

Mens en rekke av verdens ledere var sjokkert, og offisielt uttrykte stor bekymring over hvilke dramatiske konsekvenser anerkjennelsen av Jerusalem kan utløse i Midtøsten, var det fremføringen av talen som fikk sosiale medier til å eksplodere under hashtaggen #DentureDonald:

Det ble hevdet at presidenten har gebiss, og at årsaken til snøvlingen var at det løsnet.

Konsekvens: Han høres ut som hovmesteren fra Lille Julaften-klassikeren «Grevinnen og hovmesteren» rett før taffelet heves. Altså overstadig beruset.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se presidenten tale selv øverst i saken, og døm selv.

– Svekkelsen er skremmende

Presidenten skal imidlertid være avholdsmann. Han er derimot en kjent «Coca- Coliker» - og inntar mengder av den søte, oppkvikkende leskedrikken som er kjent for å tære hardt på tanngarden.

På Twitter gikk spekulasjonene skyhøyt – sammen med nådeløs harselering om at han er mentalt svekket, begynnende dement, var dopet grunnet det voldsomme presset fra Russland-gransker Mueller – og altså at protesen i munnen løsnet og fikk tungen til å slå krøll.

Andre uttrykte derimot stor bekymring, blant andre den republikanske senatoren John McCains tidligere kampanjeleder, Steve Schmidt. Han sa torsdag at presidenten helt klart snøvlet, og sa at «svekkelsen er skremmende».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vet ikke hva som forårsaket det, men når du kombinerer det med senator Bob Corkers (republikaneren som leder utenrikskomiteen) kritikk om at USAs president er ustabil og farlig, når man hører de private omtalene av ham fra kongressmedlemmer og ser på hans handlinger den siste tiden, reiser det spørsmål om hans helsetilstand. Og det blir ikke bedre når man ser tydelig funksjonsnedsettelse, sa Schmidt under TV-showet «Morning Joe» på kanalen MSNBC torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hvite hus: Trump til helsesjekk

Torsdag kveld så til sist pressesekretæren i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders, seg nødt til å utdype årsaken til presidentens stamming og snøvling. Etter en tur på bakrommet for å konferere noen der, returnerte hun til presserommet og sa, ifølge amerikanske medier:

– Presidenten var tørr i munnen. Det var ikke mer alvorlig enn det.

Hun la til at Trump på nyåret skal gjennom en helsesjekk, og at resultatene vil bli offentliggjort av legen etterpå.

Les også: Ekspert om Trumps sjokktale: – Det er en sånn blodig slemhet

Vannkrig

Det er ikke første gang presidenten i så fall har blitt har blitt tørr i munnen. Sist måned måtte han avbryte en direktesendt tale i Det hvite hus for å ta flere slurker vann. Det gjorde han på en noe forvirret og klossete måte.

Det lot ikke hans republikanske rival fra presidentkampanjen, Florida-senator Marco Rubio, gå upåaktet hen. Trump harselerte voldsomt med at Rubio hadde tatt en slurk vann under et av folkemøtene under valgkampen.

Se video av «vannkrigen» her: