Meny

Hundretusener flykter fra branner i California

Flere voldsomme skogbranner har tvunget over 230.000 mennesker på flukt fra sine hjem i Los Angeles-regionen i California. 

I Bel-Air, der styrtrike kjendiser som Beyoncé, Elon Musk og Rupert Murdoch bor, kjemper brannmannskaper nå på sprengt for å hindre at storslåtte palass i hundremillionersklassen blir flammenes rov.

Myndighetene har sendt ut en såkalt purpur-advarsel, noe som aldri har skjedd tidligere.

Kraftig vind

Vindkast på over 35 sekundmeter gjør slukkingen svært vanskelig, og brannene har de siste dagene lagt et over 320 kvadratkilometer stort område i aske.

– Det blåser svært kraftig fra nordøst til sørvest, noe som har fått brannene til å blusse opp, sier Los Angeles' borgermester Eric Garcetti.

Politiet går nå fra dør til dør i boligområdene som trues, og kjører i tillegg rundt med høyttalere for å oppfordre folk til å flykte.

I faresonen

Getty Center, et anerkjent kunstmuseum, er også i faresonen, og det samme er det velstående boligområdet som ligger mellom Mulholland Drive og Sunset Boulevard.

Prestisjefylte University of California ligger også i nærheten av området som nå herjes av brann, og flere av studentene brukte onsdag munnbind for å beskytte seg mot røyken.

Minst 4.000 brannmannskaper er satt inn i slukkingen, og Californias guvernør Jerry Brown har innført unntakstilstand.

Populært