Sverige: Skolebuss full av elever kolliderte med bro

LINKÖPING, SVERIGE 20171205. Skadeomfanget er ukjent, men flere barn skal være fastklemt, etter at en buss opp mot 60 barn har kjørt inn i en bro i Linköping. Foto: Niklas Luks / TT / NTB scanpix
LINKÖPING, SVERIGE 20171205. Skadeomfanget er ukjent, men flere barn skal være fastklemt, etter at en buss opp mot 60 barn har kjørt inn i en bro i Linköping. Foto: Niklas Luks / TT / NTB scanpix Foto: Niklas Luks / Tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En skolebuss med 51 barn og sju voksne kjørte tirsdag inn i en bro i Linköping i Sverige. Ingen av barna ble skadd, men to voksne ble sendt til sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken skjedde på en bro utenfor Linköping i Östergötland i Sverige. Alarmen gikk klokken 10.23 tirsdag formiddag.

Busstaket ble skrellet av

Til sammen skal det ha vært 51 barn og sju voksne om bord i bussen. Ingen av barna ble skadd, men to voksne ble sendt til sykehus.

Deler av taket på bussen har nærmest blitt skrellet av.

– Det er 50-60 barn fra en skole i Linköping om bord i bussen. Vi har opplysninger om at noen sitter fastklemt, men vi kjenner ikke skadeomfanget, sa Peter Holm i redningstjenesten i Östra Götaland til Expressen rett etter ulykken.

Titalls ambulanser

I 12-tiden tirsdag meldte politiet i Östergötland at det var to skoleklasser sammen med lærere og personale om bord i bussen.

– Alle barna er nå ute av bussen og tas hånd om av helsepersonell og lærere på stedet. Flere foreldre har også ankommet, sier Thomas Agnevik, pressetalsperson for politiet i Östergötland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har åpnet sak

Elevene kommer fra Rosendalsskolen i Linköping, en skole som har elever fra førskole og opp til femte trinn.

Politiet har åpnet sak og driver nå med forundersøkelser for å avdekke om ulykken skyldes uaktsomhet.

– Vi har ikke pågrepet noen, men foretar undersøkelser, det er rutine, sier Agnevik. Broen var tydelig skiltet med høydeskilt. Bussen skal gå gjennom en kriminalteknisk undersøkelse, skriver NTB.

Linköping er et trafikknutepunkt og all togtrafikk ble stoppet etter undersøkelsen.