Trump klager over «urettferdig» behandling av Flynn

Video: Trump sammenligner Michael Flynn med Hillary Clinton, og mener han ble urettferdig behandlet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump mener tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, som innrømmer å ha løyet til FBI, er urettferdig behandlet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig hevder presidentens personlige advokat at Trump ikke kan gjøre seg skyldig i å hindre etterforskningen, slik motstanderne har anklaget presidenten for.

– Jeg synes det er synd, sa Trump mandag da han på ny kritiserte spesialrådgiver Robert Muellers Russland-etterforskning.

Trump tilføyer at Flynns situasjon er «veldig urettferdig». Presidenten prøvde å sette håndteringen av Flynn opp mot behandlingen av sin demokratiske rival i presidentvalget, Hillary Clinton, som presidenten sier «løy mange ganger til FBI og ingenting skjedde».

– Flynn løy og så ødela de livet hans, sier Trump til pressen i Washington.

Advokat rykker ut

FBI har imidlertid ikke konkludert med at Clinton løy til agentene i forbindelse med hennes bruk av en privat epostserver. Byråets daværende sjef James Comey sa i fjor at de ikke hadde noe grunnlag for å slå fast at hun løy til FBI. Flynn har på sin side erklært seg skyldig i å ha løyet til FBI om å ha kontaktet Russlands ambassadør på Trumps vegne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med nyhetsnettstedet Axios slår advokaten John Dowd mandag tilbake mot Trumps kritikere. De har anklaget presidenten for å blande seg inn i den pågående etterforskningen av tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, som samarbeider med Muellers gransking.

– Presidenten kan ikke hindre etterforskning fordi han ifølge grunnloven er den øverste lederen for politimyndighetene og er i sin fulle rett til å uttale seg om en hvilken som helst sak, sier Trumps advokat Dowd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Omstridt Twitter-melding

Presidentens kritikere har spesielt hengt seg opp i en Twitter-melding som ble sendt ut i helgen.

– Jeg måtte sparke general Flynn fordi han løy til visepresidenten og FBI. Disse løgnene har han erklært seg skyldig i. Det er veldig synd, fordi handlingene hans under overgangsperioden var i tråd med loven. Det var ingenting å skjule, skrev Trump på Twitter lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal man tro Trumps melding på Twitter, betyr det at presidenten ba FBI om å droppe etterforskningen av en medarbeider som Trump visste hadde begått en forbrytelse – nemlig å lyve for FBI. Det kan tolkes som et forsøk på å hindre den pågående etterforskningen, noe som i så fall kan danne grunnlag for en riksrettssak.

«Arrogant»

– Twitter-meldingen innrømmet ikke hindring av etterforskningen. Det er en kunnskapsløs og arrogant påstand, sier Dowd, som tidligere har tatt på seg ansvaret for å ha skrevet meldingen.

Kilder tett på Trump-administrasjonen har sagt det samme til Washington Post , og har kalt meldingen slurvete og uheldig.

– Jeg driver ikke med tvitring, det var ikke meningen å skape nyheter, har Dowd sagt til NBC , og har forklart at han laget et meldingsutkast som han siden dikterte muntlig.

Demokratenes øverste representant i Senatets justiskomité, Dianne Feinstein fra California, har sagt at komiteen er i ferd med å se på om det kan bygges en sak mot Trump om hindring av etterforskningen.