Mistenkelig pakke skulle sannsynligvis ikke ramme julemarked i Tyskland

Politi på stedet fredag da området ved julemarkedet ble stengt etter funn av en mistenkelig gjenstand. Foto: AP / NTB scanpix
Politi på stedet fredag da området ved julemarkedet ble stengt etter funn av en mistenkelig gjenstand. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysk politi sier den mistenkelige pakken som ble funnet i Potsdam mest sannsynlig ikke var en del av et planlagt angrep mot et julemarked i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ut ifra det som er funnet ut så langt, mener etterforskerne det er usannsynlig at julemarkedet var mål for pakken, skriver politiet på Twitter.

Selv om fredagens hendelse ser ut til å ha vært falsk alarm, har politiet i Brandenburg valgt å øke bemanningen i delstaten. Særlig i gatene i Potsdam der et julemarked ble evakuert fredag, opplyser en talsperson for delstatens politi.

Evakueringen ble iverksatt da det ble funnet en mistenkelig gjenstand som et bud hadde levert til et apotek like ved markedet.

– Gjenstanden var et sylinderformet objekt med kabler, batterier og spikre, men på nåværende tidspunkt har vi ikke funnet noen sprengmekanisme, skrev politiet i Brandenburg på Twitter fredag kveld.

Bakgrunn: Eksplosiver funnet på julemarked i Potsdam

Lørdag forelå det fortsatt ingen nye opplysninger om gjenstanden, utover at den mest sannsynlig ikke var ment å skulle havne på julemarkedet. Den skal gjennomsøkes ytterligere for analyser og resultatene er ikke ventet å foreligge før i neste uke.

Politiet fortsetter samtidig letingen etter personen som sendte pakken.