Amerikanske medier: Trumps svigersønn skal ha bedt Flynn om å kontakte russerne

Personen i Trumps overgangsteam som ba Flynn om å ta kontakt med russerne, skal ha vært Jared Kushner, ifølge NBC. Kushner er seniorrådgiver i Det hvite hus og Donald Trumps svigersønn. Foto: AP / NTB scanpix.
Personen i Trumps overgangsteam som ba Flynn om å ta kontakt med russerne, skal ha vært Jared Kushner, ifølge NBC. Kushner er seniorrådgiver i Det hvite hus og Donald Trumps svigersønn. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Personen i Trumps overgangsteam som instruerte Michael Flynn om å opprette kontakt med Russland, skal være Jared Kushner, ifølge NBC og CNN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under en rettshøring fredag hevdet tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn at noen i Trumps overgangsteam styrte hans kontakt med Russland, uten å navngi noen.

I etterkant har flere medier spekulert i hvem denne personen er. ABC News meldte at Flynn skulle være klar til å vitne under ed om at det var Trump personlig som beordret ham, mens det franske nyhetsbyrået AFP nøyde seg med å melde at det skal være snakk om en «svært høytstående person» i Trumps overgangsteam.

Les også: Flynn hevder medlemmer av Trumps overgangsteam styrte hans Russland-kontakt

Denne svært høytstående personen skal være Trumps svigersønn Jared Kushner, sier to personer med kjennskap til Russland-etterforskningen til NBC News. Anonyme kilder sier det samme til CNN.

Mediehuset skriver at Flynn skal ha blitt instruert av Kushner om å ta kontakt med flere utenlandske tjenestefolk, inklusive de russiske.

Kushners advokat ville på spørsmål fra CNN ikke kommentere saken.

Les også:

Flynn innrømmer å ha løyet om sin Russland-kontakt

AP: Kushner utspurt av Mueller om Flynn