20-åring pågrepet etter eksplosjon ved politistasjonen i Uppsala

En 20 år gammel mann er pågrepet etter en eksplosjon nær politistasjonen i Uppsala.
En 20 år gammel mann er pågrepet etter en eksplosjon nær politistasjonen i Uppsala. Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix

En 20 år gammel mann er pågrepet etter en eksplosjon nær politistasjonen i Uppsala. En håndgranat var årsaken, opplyser politikilder til TT.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere biler har fått skader. Ingen personer ble skadd i hendelsen, men det skal ha vært politifolk like i nærheten.

Politiet etterforsker saken som skadeverk og drapsforsøk, men sier samtidig at de ikke er sikre på hva som har skjedd.

– Vi vet på det nåværende tidspunkt ikke hva som har eksplodert, eller om eksplosjonen skjedde med forsett, sier politiets pressetalskvinne Lisa Sannervik. Hun kan ikke bekrefte opplysningen om at det var en håndgranat som gikk av.

Politiet utelukker imidlertid ikke at eksplosjonen var rettet mot politistasjonen.

– Det er på grunn av hendelser den siste tiden. I forrige uke hadde vi en aksjon i bydelen Gottsunda/Valsätra der vi i etterkant hadde en situasjon som vi tror var en gjengjeldelse mot politiets arbeid i området, sier Sannervik.

Politiet har satt ned en egen stab for å håndtere saken, noe som blant annet innebærer at det hentes inn personell fra andre enheter og regioner.

Åtte biler som sto parkert i nærheten av politistasjonen i Uppsala, fikk skader i eksplosjonen som ble utløst ved 23-tiden mandag kveld. Mellom bilene og politihuset går det et jernbanespor, og det er omkring 50 meter fra bilene til bygningen.

En 20 år gammel mann er pågrepet i saken. Politiets bombegruppe har natt til tirsdag arbeidet på åstedet.

Personvernpolicy