Argentinas president: Ubåtsøket skal fortsette

Blomster og bilder av de savnede er hengt opp på gjerdet utenfor marinebasen Mar de Plata i Argentina. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix
Blomster og bilder av de savnede er hengt opp på gjerdet utenfor marinebasen Mar de Plata i Argentina. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søket etter ubåten som forsvant for ni dager siden med 44 mennesker om bord, skal fortsette til siste slutt, lover Argentinas president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er her for å garantere at vi kommer til å fortsette letingen, sa president Mauricio Macri på en direktesendt pressekonferanse fredag.

Dagen før opplyste den argentinske marinen at ubåten kan ha blitt rammet av en eksplosjon bare timer etter at mannskapet mistet kontakt med marinen. Ubåten ARA San Juan forsvant 15. juni, og et stort internasjonalt søk ble satt i gang for å berge mannskapet.

Les også : Argentinsk ubåt kan ha eksplodert – pårørende fortviler

Flere mener myndighetene brukte for lang tid på starte leting etter ubåten, og pårørende reagerte kraftig på at myndighetene ventet så lenge med å informere om den antatte eksplosjonen.

Macri kunngjorde fredag at en grundig etterforskning er iverksatt for å finne ut hvorfor ubåten forsvant.

– Samtidig bør vi ikke våge å anklage noen før vi har fullstendige opplysninger. Vi må bli sikre på hva som skjedde og hvorfor, sier presidenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det argentinske forsvarsdepartementet har iverksatt 40 interne granskinger for å avklare hvem som har ansvaret for forsvinningen, ifølge nyhetsbyrået Telam. Regjeringen vurderer også å bytte ut marineledelsen, rapporterer argentinske medier.

Et titall fly og skip har deltatt i søket etter ubåten, og leteområdet strekker seg over et område på størrelse med Spania.