Google vil flytte russiske medier nedover i søkeresultatet

Amerikansk etterretning beskriver RT som «Russlands statsdrevne propagandamaskin». Google har blitt kritisert for å fremme de to mediene ved å inkludere dem i sin Google News-tjeneste.
Amerikansk etterretning beskriver RT som «Russlands statsdrevne propagandamaskin». Google har blitt kritisert for å fremme de to mediene ved å inkludere dem i sin Google News-tjeneste. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søkegiganten Google opplyser at de russiske mediene RT og Sputnik vil bli flyttet nedover i de rangerte resultatene folk får opp når de gjør Google-søk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eric Schmidt, styreleder i Googles morselskap Alphabet, sier ifølge BBC at selskapet må sette i verk tiltak for å stanse spredningen av feilinformasjon.

Amerikansk etterretning beskriver RT som «Russlands statsdrevne propagandamaskin». Google har blitt kritisert for å fremme de to mediene ved å inkludere dem i sin Google News-tjeneste, som er en liste med utvalgte, legitime nyhetssider. De er også med i utvalget av nyheter som automatisk plukkes ut til Googles kunder i forskjellige sammenhenger, skriver The Guardian.

Les også: Nå ler russerne av Trump

– Vi jobber for å oppdage slike scenarioer, og flytte denne typen sider nedover i resultatene, sa Schmidt under et arrangement i Halifax i Canada i helgen.

Schmidt utelukket imidlertid å stenge RT og Sputnik ute.

– Det er ikke slik vi opererer. Jeg er sterkt mot sensur. Jeg er sterkt for rangering – det er det vi gjør, sa Schmidt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De russiske mediene reagerer sterkt på utspillet.

– Google trosser all logikk og fornuft. Fakta tillates ikke hvis de kommer fra RT – «fordi Russland». Det til tross for at Google, i Kongressens egen protokoll, sier de ikke har funnet manipulasjon eller regelbrudd fra RT, sier sjefredaktør Margarita Simonjan i en uttalelse.

Aktuelt: Lavrov nekter for at Russland påvirket USA-valget