Minst 50 drept i terroraksjon mot moské i Nigeria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 50 mennesker ble drept da en tenåring sprengte en bombe i en moské nordøst i Nigeria tirsdag, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet skjedde mens folk var samlet til morgenbønn i moskeen i byen Mubi i delstaten Adamawa.

Gjerningsmannen beskrives som en gutt eller ung mann i tenårene. Han var inne i bygningen sammen med dem som deltok i morgenbønnen, da eksplosivene ble utløst, ifølge politiets talsmann Othman Abubakar.

Mistenker Boko Haram

Antall drepte ble først oppgitt å være minst 15, men etter hvert ble det klart at langt flere hadde mistet livet. Abubakar sier til nyhetsbyrået AFP at minst 50 mennesker er drept.

Ingen væpnet gruppe har så langt påtatt seg skylden for angrepet, men den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram har utført mange lignende angrep i Nigeria tidligere. Politiet tror Boko Haram kan stå bak også tirsdagens angrep i Mubi.

Angrep i forrige uke

I forrige uke ble minst 18 mennesker drept i en selvmordsaksjon i utkanten av den nigerianske byen Maiduguri. To kvinner og to menn sprengte seg på steder hvor det oppholdt seg mange mennesker, ifølge politiet.

Også etter dette angrepet ble mistanken rettet mot Boko Haram. Maiduguri, hovedstaden i delstaten Borno, er en av byene som har vært hardest rammet av Boko Harams væpnede angrep og terroraksjoner.