Meny

Nødanrop stammet ikke fra savnet ubåt

Ubåten San Juan, her fotografert i 2013, er fortsatt savnet. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den savnede argentinske ubåten meldte om en mekanisk feil da den tok kontakt siste gang. Nødsignaler som ble fanget opp lørdag, stammet ikke fra fartøyet.

Ubåten San Juan med 44 besetningsmedlemmer om bord har vært savnet siden onsdag. Argentinske myndigheter har opplyst om at det i helgen ble plukket opp signaler som kan stamme fra ubåten, men det viste seg å ikke være tilfellet.

– Ubåten gikk opp til overflaten og meldte om en feil. Den ble derfor bedt om å endre kurs og gå til Mar del Plata, sier Gabriel Galeazzi, som er sjef for marinebasen nordøst i Argentina.

Les også: Argentinas marine kan ikke bekrefte ubåtsignaler

Argentinsk ubåt savnet med 44 personer om bord

Redningsoperasjon

Marinens talsmann Enrique Balbi opplyste på en pressekonferanse i Buenos Aires at de sju signalene som ble oppfanget av argentinske marinebaser i helgen, ikke var nødanrop fra ubåten.

– Vi har fått rapporten fra selskapet som har analysert signalene, de sju anropsforsøkene kom ikke fra ubåtens satellittelefon, sa Balbi.

– Vi har fortsatt ikke lyktes med å komme i kontakt med den.

En stor redningsoperasjon er satt i gang for å finne den savnede ubåten.

San Juan, en dieselelektrisk TR-1700, er en av den argentinske marinens tre ubåter. Den er 65 meter lang og 7 meter bred og er bygget i Tyskland i 1983. Den har vært gjennom flere ombygginger og tilpasninger, den siste i 2014.

Populært