Meny

Charles Manson er død

Video: Charles Manson døde søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den en gang så beryktede amerikanske sektlederen Charles Manson er død, 83 år gammel, bekrefter fengselsvesenet i California.

Manson ble opprinnelig dømt til døden for å ha stått bak en rekke drap, men straffen ble omgjort til ni livstidsdommer da California avskaffet dødsstraff i en kort periode på 1970-tallet.

Ifølge en talskvinne for Californias fengselsmyndigheter døde Manson av naturlige årsaker litt over klokka 20 søndag kveld.

Manson ble nylig lagt inn på sykehuset i Bakersfield dit han ble eskortert av fem uniformerte politimenn.

Han har sittet fengslet siden han ble pågrepet i desember 1969 for de mye omtalte Tate-LaBianca-drapene.

Charles Manson var ikke selv til stede da drapene skjedde, men han ble dømt for sju drap begått av medlemmer av den såkalte Manson-familien, en sektlignende gruppe, sommeren 1969. Blant ofrene var den høygravide skuespilleren Sharon Tate, som ble drept i sitt hjem i Beverly Hills der hun bodde med ektemannen regissøren Roman Polanski.

Charles Manson fotografert i fengselet i august i år. Foto: Uncredited / AP

Mansons mål var å starte en rasekrig han kalte «Helter Skelter», en betegnelse han tok fra Beatles-sangen med samme navn. Den karismatiske figuren var kjent for å gjøre middelklasseungdom til massemordere. Han ble av sine tilhengere sammenlignet med Jesus. Sekten holdt til på en gård utenfor Los Angeles der de levde i et fellesskap, brukte narkotika og deltok i orgier.

Flere andre av Manson-familiens medlemmer sitter fortsatt fengslet, blant dem Leslie Van Houten. Hun soner en livstidsdom for medvirkning til drapene på ekteparet Leno og Rosemary LaBianca.

Bakgrunn: Seriedrapsmann Charles Manson lagt inn på sykehus

Populært