Charles Manson er død

Video: Charles Manson døde søndag kveld.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den en gang så beryktede amerikanske sektlederen Charles Manson er død, 83 år gammel, bekrefter fengselsvesenet i California.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manson ble opprinnelig dømt til døden for å ha stått bak en rekke drap, men straffen ble omgjort til ni livstidsdommer da California avskaffet dødsstraff i en kort periode på 1970-tallet.

Ifølge en talskvinne for Californias fengselsmyndigheter døde Manson av naturlige årsaker litt over klokka 20 søndag kveld.

Manson ble nylig lagt inn på sykehuset i Bakersfield dit han ble eskortert av fem uniformerte politimenn.

Han har sittet fengslet siden han ble pågrepet i desember 1969 for de mye omtalte Tate-LaBianca-drapene.

Charles Manson var ikke selv til stede da drapene skjedde, men han ble dømt for sju drap begått av medlemmer av den såkalte Manson-familien, en sektlignende gruppe, sommeren 1969. Blant ofrene var den høygravide skuespilleren Sharon Tate, som ble drept i sitt hjem i Beverly Hills der hun bodde med ektemannen regissøren Roman Polanski.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Charles Manson fotografert i fengselet i august i år. Foto: Uncredited / AP
Charles Manson fotografert i fengselet i august i år. Foto: Uncredited / AP

Mansons mål var å starte en rasekrig han kalte «Helter Skelter», en betegnelse han tok fra Beatles-sangen med samme navn. Den karismatiske figuren var kjent for å gjøre middelklasseungdom til massemordere. Han ble av sine tilhengere sammenlignet med Jesus. Sekten holdt til på en gård utenfor Los Angeles der de levde i et fellesskap, brukte narkotika og deltok i orgier.

Flere andre av Manson-familiens medlemmer sitter fortsatt fengslet, blant dem Leslie Van Houten. Hun soner en livstidsdom for medvirkning til drapene på ekteparet Leno og Rosemary LaBianca.

Bakgrunn: Seriedrapsmann Charles Manson lagt inn på sykehus