Meny

Canadiske journalister siktet for spionasje i Kambodsja

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To canadiske journalister, som har arbeidet for USA-støttede Radio Free Asia, er pågrepet og siktet for spionasje i Kambodsja.

Uon Chhin og Yeang Socheameta ble pågrepet tidligere i uka. Lørdag ble de siktet for å ha forsynt en fremmed stat med informasjon, opplyser en talsmann for påtalemyndigheten i Phnom Penh.

Kambodsjas autoritære statsminister Hun Sen har de siste månedene slått hardt ned på kritiske røster, stengt over ti radiostasjoner og oppløst det største opposisjonspartiet i landet.

Opposisjonslederen Kem Sokha er dømt for forræderi og fengslet, og rundt halvparten av politikerne i Kambodsja National Rescue Party (CNRP) har nå flyktet fra landet.

I september stengte Radio Free Asia sitt kontor i Phnom Penh og viste til at presset fra myndighetene var blitt uholdbart.

En engelskspråklige avisa The Kambodsja Daily ble også tvunget til å legge ned som følge av et skattekrav som ble betegnet som politisk motivert.

Hun Sen har sittet med makten i Kambodsja siden 1985 og anklages for å rydde kritikere og motstandere av banen før neste års planlagte valg i landet.

Populært